جمعه نامه:«سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» شماره: 14
بسمه تعالی
جمعه نامه:«سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» شماره: 14
امام خمینی(ره): تمام گرفتاری ما از این آمریکاست4/8/1343
« امام خامنه ای: ملت ایران باید خود را قوی کند »
«ولادت امّ ابیها مبارک باد»
« یا مقلّب القلوب والابصار..»
درخواست تحوّل حال: در آخرین روزهای پایانی سال و آغاز سال 1396 ذکر یا مقلّب القلوب والابصار .. بر زبانها و قلبها جاری است. میلیونها نفر که توفیق داشتند به زیارت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام نائل شوند این ذکر را در کنار بارگاه آنحضرت که صاحب اصلی مملکت ما هستند یاد می کنند. ما نیز هرجا که باشیم می توانیم دلها را روانه آستان قدس رضوی نموده و همراه و همنوا با زائران حرم رضوی این اذکار را زمزمه نماییم و از خداوند متعال مجدانه و عاجزانه بخواهیم که حال ما را به بهترین حال متحول فرماید. چه حال شخصی و چه حال و احوال اجتماعی که سرنوشت حال شخصی ما نیز به همان حال اجتماعی گره خورده و جدا نمی باشد بلکه مؤثر در حال آیندگان ما نیز می باشد.
شرط تحقق حال به احسن الحال: اول اینکه یاد خدا را هیچگاه فراموش نکنیم و در همه امور از او یاری بخواهیم، دوم همانطور که در جمله حسبنا ا... و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر می خوانیم در همه احوالات به این جمله توجه داشته باشیم که خداوند متعال بهترین وکیل و بهترین سرپرست و بهترین یاور برای ماست، لذا بر این باور باشیم و امورات خود را به خداوند بسپاریم و در مسیری که او می پسندد گام برداشته و تلاش نماییم و از سستی و رخوت خود را بدور داریم و در هر شرایط و وضعیّتی شاداب باشیم و برای زندگی شاداب تر تلاش کنیم. البته آن شادابی که یک جهت آن در این دنیا و جهت دیگرش در سرای دیگر تعریف و به هم مرتبط می باشد نه آن شادابی صرف مادی که در دنیای غرب و ماهواره ها تبلیغ و چیزی جز بی بند و باری و هرزگی و بی مسئولیتی و خراب کردن دنیا و آخرت از ان بیرون نمی آید و نهایتش هم پوچ گرایی و بی هویّتی است.
چگونه شاداب تر و شاداب تر زندگی کنیم: اگر به آیه شریفه وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ توجه داشته و خود را مسئول در برابر خود و در برابر جهان اطراف خود بدانیم می توانیم با شادابترین صورت زندگی نموده و بهترین حالات و احوال را در این دنیا و آخرت برای خود بسازیم. البته چه خود را مسئول بدانیم و یا ندانیم و یا نخواسته باشیم به مسؤولیتها بپردازیم ما در برابر خود و جهان اطراف خود مسؤول هستیم. اما نتیجه عمل کردن به مسؤولیتها زندگی شادابتری را برایمان رقم خواهد زد و عمل نکردن یا بی توجهی به مسؤولیتها زندگی غمبار و سختی را برای خود رقم زدیم گر چه آن زندگی ظاهری خوش و شاداب داشته باشد.
مسئولیت ما در برابر آب: آب مایه حیات تمام موجودات عالم است اگر بخواهیم زندگی شادابی داشته باشیم باید نسبت به مسئولیتهایمان در قبال آب توجه داشته باشیم. خصوصاً در این وامصیبتای بحران آب مسئولیتها بیشتر و سنگین تر است، این مسئولیت هم متوجه وضع فعلی ماست و هم متوجه وضع آیندگان که نباید آنها را فراموش نماییم. اگر در کنار رودخانه پر آبی نشسته ایم و کفی آب برمی داریم تا نوش جان کنیم و نصف آن برایمان کفایت می کند ما باید نصف باقیمانده را بر روی آب رودخانه بریزیم و نباید آب اضافی را به بیرون از رودخانه روی خاک ریخت، این مسئولیتی است که در مکتب مترقی اسلام برای ما تعیین شده و اگر به این مسئولیت عمل کردیم هم احترام به این نعمت بزرگ الهی گذاشتیم و هم به وظیفه عمل نموده و ثواب برده ایم و هم خودمان در پیشگاه الهی محترم شده ایم. اما ببینینم حال و روز خود و جامعه و بعضی از مسئولین که نعره بحران آب آنها گوش فلک را کر کرده که چگونه همین آقایان مدیر و مسئول اسراف که سهل است، براحتی آب و منابع آبی را به هدر می دهند که بعضاً در بخش فضای سبز علی رغم آبرسانی قطره ای جاهایی تا دهها برابر نیاز نهال آب مصرف و جایی درختی از تشنگی می خشکد از قدیم گفته اند مشت نمونه خروار است فقط اگر روی این مورد حیاتی دقت نماییم می بینیم غالباً به مسئولیتهایمان در قبال این نعمت الهی عمل نمی کنیم لذا عملکردمان با تقاضایمان از خداوند متعال برای تبدیل حال به احسن حال متضاد است و احسن حال تحقق نمی پذیرد.
مسئولیت ما در قبال مدیران جامعه:اگر بخواهیم زندگی شادابی داشته باشیم و حالمان به احسن حال تبدیل شود باید بطور جدی مدیران جامعه را زیر نظر داشته و عملکردشان را مدّ نظر قرار دهیم، این توجه هم در اصل تعیین مدیران و هم در طول مدیریتشان استمرار داشته باشد. بی مسئولیتی یا خطا در این وادی جدای از اینکه شادابی در زندگی را متوقف می کند ضربات کوبنده ای را نیز به جامعه و افراد آن وارد می نماید. اگر برگردیم به 110 سال قبل سال 1285 نهضت عدالتخانه را داریم مردم تهران در ابتدای آن سال همین اذکار یا مقلّب القلوب والابصار خواندند و سال را آغاز کردند و برای تحول در وضع مدیران مستبد، روحانیّت را پیشتاز خود قرار دادند؛ اما در میانه راه عده ای به همراه نفوذی ها هوای سفارت انگلستان به سرشان زد و رفتند و پای دیگهای پلوی انگلیس برای مشروطه سینه زدند تا اینکه مشروطه مورد نظر انگلستان محقق شد و همینها در سال 1288 آمدند و پای چوبه دار شیخ فضل ا... نوری رهبر نهضت کف زدند و رقصیدند و آن جسارتها!! لذا نه اینکه در این سه سال احسن الحالی نشد، بلکه عکس آن اتفاق افتاد. همه در ابتدای سال از خداوند طلب احسن الحال کردند، اما عملشان در جهت تحقق بدترین حالات بود و در این ماجرا خواص و عوام شریک بودند.
چوب این بد مسئولیّتی را چه کسی خورد؟: انگلستان سرمت این پیروزی عوامل خود را وارد حکومت می کرد و در پی انتقام از نهضت تنباکو بود. عده ای از منورالفکرها هم در این فضای جدید برای خوش رقصی به روباه پیر جولان می دادند و علیه دین و علماء هر چه می خواستند می گفتند و می نوشتند، نه حرمتی برای دین قائل بودند و نه حرمتی برای عالم دینی، آغاز جنگ جهانی اول بهترین بهانه برای انگلستان تا نقشه شوم خود را پیاده کند. ابتدا خرید و جمع آوری غلات داخل، سپس ممانعت از ورود غلات به ایران بطوریکه بین سالهای 1296 تا 1298 قریب نیمی از جمعیّت ایران ( 9 میلیون) از گرسنگی و بیماریهایی چون وبا مردند! و اموال آنان به یغمی رفت. حتی بسیاری از همان تفنگچیهای مشروطه خواه نانی برای خوردن نداشتند. بعد از آن کشتار بی رحمانه، در سال 1299 کودتایی توسط رضاخان و سید ضیاء طباطبایی شکل داده شد و یکی سردار سپه و دیگری هم نخست وزیر!! و این عوامل انگلستان به عنوان فرشته نجات مطرح و سر کیسه غلات به سمت ایران باز شد. اما چهل سال طول کشید تا جمعیّت ایران به همان 20 میلیون رسید در واقع جمعیّتی که باید به 40 میلیون می رسید. چون احمدشاه زیر بار قرارداد 1919 نرفت در سال 1304 رضاخان به پادشاهی ایران گمارده شد و انگلستان چراغ سبز جهت تخریب قبور ائمه بقیع صادر نمود و در 30 فروردین 1305 توسط وهابیون اجرا شد.
« گویا نگاهها به سمت سیّدی خراسانی متمایل گشته »
هفته گذشته در ورودی نماز جمعه یزد دو طومار جهت امضای مردمی قرار داده شده بود طومار اول: درخواست مردم یزد از مقام معظم رهبری جهت دیدار مردمی با معظم له در دهم فروردین هرسال و زنده ماندن یاد و خاطره این روز، چرا که در آن روز یزدیها با محوریّت شهید محراب حضرت آیت ا... صدوقی(ره) نقش مؤثری در اوج گیری انقلاب اسلامی ایفا و شهدایی تقدیم نمودند و موج آن سراسر کشور را فرا گرفت.
طومار دوم: دعوت و درخواست از حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیّد ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی بود تا خود را نامزد ریاست جمهوری آینده نمایند. اما شاید چنین شبهه ای القا شود که آیا این تبلیغ قبل از موعد نیست؟ پاسخش این است که خیر، هم اکنون بسیاری از مسئولین ارشد کشوری در رسانه ها و حتی رسانه ملی از آمدن آنها در صحنه انتخابات آینده پرسیده می شود و آنها پاسخ می دهند. بدیهی است حرکتهای مردمی اینچنینی هیچ منع قانونی نداشته بلکه امری لازم و واجب است، خصوصاً در زمانیکه که سایه یأس و نا امیدی بر سر عده ای سایه انداخته باشد؛ چرا که شاید فرد اصلحی وجود داشته باشد ولی تکلیف خود نداند که در عرصه انتخابات وارد شود و همین تقاضاها و درخواستهای مردمی تکلیف جدیدی را ایجاد نماید؛ این موضوع بلاتشبیه حتی برای امام معصوم علیه السلام هم پس از سپری شدن خلافت خلیفه سوم اتفاق افتاد.
البته رهبر کبیر انقلاب اسلامی از همه کسانیکه توانائیهایی دارند جهت حضور در عرصه انتخابات دعوت کردند امام راحل در وصیّتنامه سیاسی الهی خود می نویسند: و به جامعة محترم روحانیت خصوصاً مراجع معظم، وصیت میکنم که خود را از مسائل جامعه خصوصاً مثل انتخاب رئیس جمهور و وکلای مجلس، کنار نکشند و بیتفاوت نباشند. همه دیدید و نسل آتیه خواهد شنید که دست سیاستبازان پیرو شرق و غرب، روحانیون را که اساس مشروطیت را با زحمات و رنجها بنیان گذاشتند از صحنه خارج کردند و روحانیون نیز بازی سیاستبازان را خورده و دخالت در امور کشور و مسلمین را خارج از مقام خود انگاشتند و صحنه را به دست غربزدگان سپردند؛ و به سر مشروطیت و قانون اساسی و کشور و اسلام آن آوردند که جبرانش احتیاج به زمان طولانی دارد.اکنون که با عنایت پروردگار وهمت ملت عظیمالشأن سرنوشت کشور به دست مردم افتاد و وکلا از خود مردم و با انتخاب خودشان، بدون دخالت دولت و خانهای ولایات به مجلس شورای اسلامی راه یافتند، و امید است که با تعهد آنان به اسلام و مصالح کشور جلوگیری از هر انحراف بشود. وصیت اینجانب به ملت در حال و آتیه آن است که با ارادة مصمم خود و تعهد خود به احکام اسلام و مصالح کشور در هر دوره از انتخابات وکلای دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی که غالباً بین متوسطین جامعه و محرومین میباشند و غیر منحرف از صراط مستقیم ـ به سوی غرب یا شرق ـ و بدون گرایش به مکتبهای انحرافی و اشخاص تحصیلکرده ومطلع برمسائل روز و سیاستهای اسلامی، به مجلس بفرستند.
در جای دیگر امام خمینی(ره) آورده اند:اکنون که بحمدا... تعالی موانع رفع گردیده و فضای آزاد برای دخالت همة طبقات پیشآمده است، هیچ عذری باقی نمانده و از گناهان بزرگ نابخشودنی، مسامحه در امر مسلمین است. هرکس به مقدار توانش و حیطة نفوذش لازم است درخدمت اسلام و میهن باشد؛ و با جدیت از نفوذ وابستگان به دو قطب استعمارگر وغرب یا شرقزدگان ومنحرفان از مکتب بزرگ اسلام جلوگیری نمایند، و بدانند که مخالفین اسلام و کشورهای اسلامی که همان ابرقدرتان چپاولگر بین المللی هستند، با تدریج و ظرافت درکشور ما و کشورهای اسلامی دیگر رخنه، و با دست افراد خودِ ملتها، کشورها را به دام استثمار میکشانند. باید با هوشیاری مراقب باشید و با احساس اولین قدمِ نفوذی به مقابله برخیزید و به آنان مهلت ندهید. خدایتان یار ونگهدار باشد.
لزوم اصلاح و تصفیه و مراقبت از قوه مجریه:از اموری که اصلاح و تصفیه و مراقبت از آن لازم است قوة اجراییه است. گاهی ممکن است که قوانین مترقی و مفید به حال جامعه از مجلس بگذرد و شورای نگهبان آن را تنفیذ کند و وزیر مسئول هم ابلاغ نماید، لکن به دست مجریان غیرصالح که افتاد آن را مسخ کنند و بر خلاف مقررات یا با کاغذبازیها یا پیچ و خمها که به آن عادت کردهاند یا عمداً برای نگران نمودن مردم عمل کنند، که بتدریج و مسامحه غائله ایجاد میکند.
عواقب عدم حضور ملت: از این قرار، عدم دخالت ملت از مراجع و علمای بزرگ تا طبقة بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام میباشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه؛ و چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است. پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و الاّ کار از دست همه خارج خواهد شد. و این حقیقتی است که بعد از مشروطه لمس نمودهاید و نمودهایم. چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر از آن نیست که ملت در سرتاسر کشور در کارهایی که محول به اوست بر طبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد؛ و در تعیین رئیس جمهور و وکلای مجلس با طبقة تحصیلکردة متعهد و روشنفکر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت کرده، و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری اسلامی نیز مشورت نموده؛ و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وکلای مجلس از طبقهای باشند؛ که محرومیت و مظلومیت مستضعفان ومحرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه از سرمایهداران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمیتوانند بفهمند. امام راحل در خصوص اهمیّت انتخاب اصلح می نویسند: و باید بدانیم که اگر رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، شایسته ومتعهد به اسلام و دلسوز برای کشور و ملت باشند، بسیاری از مشکلات پیش نمیآید؛ ومشکلاتی اگر باشد رفع می شود.
حاشیه ای در گوشه یزد که ممکن است به متنی بزرگ تبدیل شود:
یکی از مساجد وحسینیّه های بسیار فعال که با کمکهای مردمی و به همت نادر حبیبی تأسیس شده مسجد حضرت موسی بن جعفر و حسینیّه علی اصغر علیهم السلام و در کنار آن باشگاههای ورزشی و هیئت عزاداری است که نقش بسزایی در جذب جوانان و سالم ماندن آنها داشته. زمینی روبروی مسجد طبق مدارک و شواهد متعلق به مرحوم محمود قطره که حدود 58 سال پیش خریداری نمود و در تصرف خود داشت. اما در زمان هویدای معدوم یک زرتشتی به علت نفوذ شخصی در سازمانهای دولتی این زمین را در کرمان به ثبت خود رساند!!؟ اما همیشه زمین در تصرف مالکانه و ورثه مرحوم قطره بوده. هم اکنون ورثه آن زرتشتی به استناد سند صادره مدعی مالکیّت آن می باشد. تنها ورثه محمود قطره در حضور امام جماعت مسجد و اهالی محل زمین مذکور را وقف مسجد موسی بن جعفر(ع) نموده و نادر حبیبی اقدام به تصرف زمین به نفع مسجد می نماید. وارثان زرتشتی نسبت به این اقدام واکنش تند فیزیکی همراه با شکایت نشان داده که متقابلاً هیئت امناء و اهالی هم شکایت کرده و یکی از موضوعات شکایت توهین به ائمه اطهار علیهم السلام ذکر شده که چنین مطلبی تا کنون از زرتشتیان سابقه نداشته. آنچه موجب تعجب اهالی و جوانان شده این است که گفته شده با کمک عضو زرتشتی شورای شهر و بی تفاوتی و همراهی بعضی از مسئولین!! شکایت طرف مقابل زودتر نتیجه داده و محکومیّت سنگین برای متولی مسجد صادر شده!!؟جدای از اینکه این حکم تأییدنهایی بشود یا نشود، موضوع شکایت اهالی چیزی نیست که بتوان به آن بی توجهی کرد و مسئولیّت عواقب آن بر عهده مسئولینی است که شاید می خواهند یک بام و دو هوایی عمل می کنند.
معرفی وبلاگ جمعه نامه: jome.parsiblog.com – شمارگان 3000 برگ
به یاد شهدای عملیّت خیبر- پاسخگو: 09131545684
تهیه و تکثیر: یزد-علی اصغر باقری– جمعه 27/ اسفند /95 برابر با 18 جمادی الثانی 1438
نکته: در شامگاه 28/12/95 خانمی به تلفن ذیل جمعه نامه زنگ زد و خود را یکی از ورثه زرتشتی و به نمابندگی از دیگر ورثه معرفی و با توضیحاتی طولانی ضمن تکذیب موارد مطروحه خواستار انعکاس نظرات و مدارک خودشان شد که با توجه به مسافرت مقرر شد در فرصتی مقتضی صورت گیرد. این نکته هم به آن ورثه یادآوری شد که حکم دادگاه هر چه هست مسیر قانونی خود را طی می کند اما هدف این نوشتار جلوگیری از تبدیل حاشیه به متن بوده است.